, ,

Essie Wintercollectie 2014

Follow my blog with Bloglovin

Zoals de meeste mensen die mij kennen wel weten ben ik dol op nagellak. Ik vind het altijd leuk om weer nieuwe creaties uit te proberen aan de hand van Youtube tutorials of dingen die ik ben tegengekomen in een tijdschrift. Soms opvallende felle kleuren met glitters en de andere keer juist een lichte subtiele tint.

Nu wist ik dat de Essie Winter Collectie in de winkels lag en kon ik het niet laten om een paar kleurtjes te halen. Ik heb drie kleuren uitgekozen die mij het meest aanspraken. Jiggle Hi Jiggle Low, Double Breasted Jacket en Bump Up The Pumps. Jiggle Hi Jiggle Low is een nagellak met erg veel zilverkleurige glinsteringen erin en de andere twee zijn roze nagellakjes.

Essie Winter Collectie 2014 nagellak. Jiggle Hi Jiggle Low, Bump Up The Pumps en Double Breasted Jacket.

Drie lakjes uit de Essie WInter Collectie 2014. Van links naar rechts: JIggle Hi Jiggle Low, Bump Up The Pumps & Double Breasted Jacket.

 

Essie WInter Collectie 2014. Close up Double Breasted Jacket, Jiggle Hi Jiggle Low en Bump Up The Pumps.

Close up van de drie lakjes in een andere volgorde. Double Breasted Jacket, Jiggle Hi Jiggle Low & Bump Up The Pumps.

Op de catwalks waren vooral veel donkere, grijze en zelfs zwarte tinten te zien. Met her en der juist extreem lichte nagellak, nude en heel licht roze. Nu heeft Essie deze winter naar mijn idee niet echt winterse kleuren op de markt gebracht, maar als je kijkt naar de trends op de catwalk vind ik de kleuren er toch wel bij passen. Zachte roze tinten varierend van licht tot donker. Tuk It In My Tux is een lichte ivoren kleur, Back in The Limo is de lichtste zacht roze tint, Jump In My Jumpsuit de donkerste tint en de twee roze kleuren die ik heb uitgekozen zitten daar net tussenin. Essie heeft er niet voor gekozen om een hele donkere kleur toe te voegen aan de collectie. In plaats daarvan hebben zij gekozen voor de feestelijke lak Jiggle Hi Jiggle Low. Persoonlijk vind ik dat ook mooier voor op mijn nagels dan een hele donkere tint, dus ik ben er blij mee.

De nagellak van Essie vind ik erg fijn doordat deze prettig lakt en goed dekkend is. De meeste lakjes dekken in 1 of twee lagen, zo ook deze nieuwe lakjes van de winter collectie. Vaak doe ik er zelf nog een base coat onder om te voorkomen dat mijn nagels verkleuren en een topcoat om mijn nagellak te beschermen tijdens mijn werk. Wanneer ik een base coat onder mijn lak heb zitten is deze trouwens ook makkelijker te verwijderen wanneer ik weer een nieuwe kleur wil aanbrengen.

Op onderstaande foto’s kan je zien hoe de kleuren tot zijn recht komen en hoe de nagellak dekt. Alle lakjes dekken al aardig na 1 laag, maar het mooiste vond ik het om toch twee lagen te gebruiken. Ik heb bij deze foto’s nog geen topcoat gebruikt. Deze heb ik later wel toegevoegd en dat zorgt voor net iets meer glans en zorgt ervoor dat de nagellak een stuk langer houdt. Bij mij blijft nagellak zowieso niet zo lang zitten. Maar met de topcoat van Essie blijft deze zeker 3 tot 4 dagen langer zitten dan normaal.

 

Essie WInter Collectie 2014 - Jiggle Hi Jiggle Low.

Jiggle Hi Jiggle Low. Een mooie zilverkleurige nagellak met veel glitters. Perfect voor de aankomende feestdagen!

 

Jiggle Hi Jiggle Low, zeer mooie glitters en goed dekkend in twee lagen.

Jiggle Hi Jiggle Low, zeer mooie glitters en goed dekkend in twee lagen.

 

Bump Up The Pumps - Oranjeroze, peach nagellak uit de Essie Winter Collectie 2014.

Bump Up The Pumps. Een mooie oranjeroze, beetje peach nagellak. Mijn favoriet uit de wintercollectie.

 

Bump Up The Pumps - Essie Winter Collectie 2014, dekt goed in twee laagjes.

Ook bij Bump Up The Pumps vind ik 2 lagen het mooist, dan is deze nagellak echt goed dekkend.

 

Double Breasted Jacket - Donkerroze nagellak uit de Essie Winter Collectie 2014.

Double Breasted Jacket. Een donkerroze nagellak, die tegen het rode aan zit.

 

Double Breasted Jacket - Zachte Donkerroze nagellak uit de Essie Winter Collectie 2014.

Double Breasted Jacket vind ik ook een mooie kleur. Donkerroze en oogt een stuk zachter dan een felle rode kleur. Ook deze zal ik waarschijnlijk regelmatig gaan gebruiken, net als Bump Up The Pumps. Wederom goed dekkend in twee lagen.

 

 Blanc

Nu ben ik ook al een tijdje op zoek naar een witte nagellak voor in mijn stash, dus heb ik ook maar direct ‘Blanc’ meegenomen. Een mooie witte nagellak van Essie, die in twee laagjes dekt.

 

Blanc - Een mooie witte nagellak van Essie.

Essie’s Blanc is geen onderdeel van de Winter Collectie, maar wel een erg fijne nagellak. Deze is ook echt wit. Bij andere nagellak zie je nog wel eens dat deze wat gelig oogt, meer gebroken wit. Maar bij Blanc is dat zeker niet het geval.

 

Blanc - Essie. Mooie witte nagellak.

Bij Blanc moet je zeker twee lagen gebruiken om deze goed te laten dekken.

 

Ben jij ook nog op zoek naar een mooie nagellak voor de feestdagen? Dan is deze collectie echt de moeite waard. De Winter Collectie van Essie ligt nu in de winkels en is verkrijgbaar bij onder andere Etos, DA en Bol.com.
Wat vind jij van deze collectie en welke is jouw favoriet? Laat het me weten in een reactie onder dit bericht.