, ,

Inglot Cosmetics Freedom System Paletten

Zoals velen van jullie wellicht al weten maak ik tijdens mijn werk als make up artist graag gebruik van mijn Inglot paletten. Dit zijn veelal paletten van het Freedom systen. Een systeem van Inglot Cosmetics dat je zelf helemaal naar wens kan invullen.

Je kan ervoor kiezen om een oogschaduw palette te maken, maar je kan er ook voor kiezen om een gecombineerd palette te maken met zowel oogschaduw als poeders en blushes. De oogschaduw paletten zijn hetzelfde formaat als de concealers en de lippenstift en lipglosses van Inglot Cosmetics. Je kan kiezen voor een palette met ruimte voor bijvoorbeeld 1, 2, 3, 4, 5, 10, 20 of 40 oogschaduws uit het freedom systeem. Zelf vind ik de paletten met ruimte voor 10 oogschaduws het prettigste formaat hebben. Deze ligt nog net lekker in de hand en je kan er lekker veel kleurtjes in kwijt.

 

Inglot-Cosmetics-Oogschaduw_overzicht

 

 

In de afgelopen weken heb ik weer een bestelling van Inglot ontvangen en inmiddels heb ik mijn paletten weer herschikt en de kleurtjes enigszins op kleur gerangschikt. Ik heb deze keer eens voor een aantal nieuwe rainbow oogschaduws gekozen. Dit zijn oogschaduws met 3 verschillende, bij elkaar passende, oogschaduws in eenzelfde pannetje. Een van de voordelen hiervan is dat je niet hoeft te kiezen tussen de kleuren.

Het freedom systeem werkt voor mij erg prettig, omdat ik de kleuren kan rangschikken zoals ik zelf wil. En wanneer er een pannetje leeg is, dan kan ik dezelfde losse oogschaduw weer opnieuw bestellen. Of ik kan er juist voor kiezen weer eens een andere kleur uit te proberen. Er zijn natuurlijk meerdere merken, zoals MAC, Make Up Studio & Makeup Geek, die ditzelfde systeem hanteren. Maar ik ben erg enthousiast over Inglot. De kleuren zijn goed gepigmenteerd, ze hebben een ruim assortiment en ze zijn ook nog eens betaalbaar.

Waar ik wel even rekening mee moest houden was dat de kleurnummers onderop het pannetje staan. Hierdoor wist ik niet goed welke oogschaduwnummers ik al in mijn bezit had en welke niet, met name wanneer ik de kleuren via de webshop bestel. Als het pannetje leeg is, is het natuurlijk makkelijk, want dan wip je deze eruit en kan je de onderzijde bekijken.

Ik heb mijn ‘probleem’ op de volgende manier opgelost. Iedere keer als ik nieuwe producten krijg schrijf ik de kleurnummers op wanneer ik ze rangschik in mijn paletten. Ook maak ik er foto’s van voor mijzelf of voor mijn blog. En wanneer ik deze foto’s dan op de computer heb staan typ ik gelijk het juiste nummer erbij, zodat ik de volgende keer precies weet of ik een kleur al heb of niet.

Zelf vind ik dit een fijne manier van werken, omdat het mij weinig moeite kost en zo heb ik een duidelijk overzicht van mijn producten zonder dat ik de pannetjes steeds uit het palette hoef te halen.

Wat vind jij hiervan? Vind je dit een handige manier of niet? Ik kan me voorstellen dat je dit niet nodig vind wanneer je maar 1 palette hebt, maar ik vind het zeker nu ik meerder paletten heb toch best handig.

 

Inglot-Cosmetics-Oogschaduw_genummerd

 

1 antwoord
  1. Bernadette
    Bernadette zegt:

    Hai Lilianne,
    Bést slim, want iedere keer die potjes eruit halen 🙁
    En de computer heb je altijd bij de hand als je bestelt!

Reacties zijn gesloten.